Hundetræningen i praksis

 

I DcH Silkeborg træner vi i hold med 1-2 instruktører og hver træningslektion varer ca. 1½ time.
Træningen består primært af praktisk træning, men indeholder også teori.

Instruktøren vil for hver øvelse, give en forklaring og beskrivelse af øvelsen, samt eventuelt vise, hvordan øvelsen ser ud.
Under træningen hjælper instruktøren og giver feedback til hundeførerne.

På holdene hjælper vi hinanden i små grupper på 2-3 personer. Under selve træningen af øvelserne, vil hver gruppe have 1 hund igang ad gangen, mens resten af gruppe hjælper med at holde øje med om man får belønnet korrekt, og giver feedback til den aktive hundefører. Der arbejdes koncentreret med en øvelse ad gangen.

Fordelen ved dette, er hundene træner i korte pas med fuld intensitet. Både hund og fører vil på denne måde have større fokus og derved også få en bedre og mere intensiv træning.

Dette gør at man som hundefører kan blive opmærksom på hvordan man kan træne mere effektivt – hvilket man får stor gavn af, når man skal træne sin egen hund hjemme.

Til træningen skal du medbringe en MASSE bløde små godbidder, legetøj, line, evt. sele og klikker. (Du vil modtage en klikker, når du starter i DcH Silkeborg, hvis du ikke selv har en)

Godbidderne skal være attraktive for hunden, så hundens opmærksomhed kan bibeholdes. Det kan f.eks. være kylling, pølser, oksekød eller lignende, skåret i små stykker. Det er ikke nok med tørkost eller hundens normale foder.

Legetøj kan f.eks. være bolde, trækketov eller lignende. Det er en god ide at have flere slags legetøj med og meget gerne to af hver slags. Desuden er det fordel at have legetøj, som kun anvendes i træningsøjemed.

Linen skal være en fast line på ca. 1,5-2 meter, og det må ikke være en flexline.

Hunden skal have et halsbånd eller en sele som sidder godt. Halsbånd må ikke være med kvæl eller på anden måde til gene for hunden.