Menu Luk

Træningsmetoder

I DcH Silkeborg ønsker vi glade, dygtige og samarbejdsvillige hunde. Derfor benytter vi moderne og effektive træningsmetoder, og belønner ønsket adfærd med godbidder og leg, og ignorerer uønsket adfærd.

Vi styrker hundens eget initiativ og motivation til at få belønning. På den måde får man en glad hund, der aktivt tager del i træningen, for at få sin belønning.

Vi lokker hunden så lidt som muligt, og lader den i stedet tænke selv. Man bliver overrasket over HVOR hurtigt hunden finder ud af, hvad der kan betale sig.

Til træningen benytter vi en markør, som oftest er en klikker, men det kan også være et kort ord. Markøren fortæller hunden: du har gjort det helt rigtige og nu får du en belønning. Når man har brugt sin markør, skal der ALTID komme en belønning til hunden.

At træne hund på den måde kræver, at man er på, og at man klikker på det helt rigtige tidspunkt; en færdighed man bliver instrueret i hos os, men som man også skal øve sig i.

Træningsmetoden giver hunden selvtillid og glæde ved træningen, og styrker relationen og samarbejdet mellem hund og hundefører.

De fleste af klubbens trænere er uddannet ved Canis Hundeskole, og den træning, der tilbydes på holdene, tager udgangspunkt i denne træningsmetode. Når man starter på hold i DcH Silkeborg, har man desuden mulighed for at købe bogen ”Klikkertræning for din hund” (af Morten Egtved og Cecilie Køste), som fortæller om teorien i klikkertræning på en let forståelig måde.