Træningsmetoder

I DcH Silkeborg ønsker vi glade, dygtige og samarbejdsvillige hunde. Derfor benytter vi moderne og effektive træningsmetoder og belønner ønsket adfærd med godbidder og leg, og ignorerer uønsket adfærd.

Vi styrker hundens eget initiativ og motivation til at få belønning. På den måde får man en glad hund, der aktivt tager del i træningen, for at få sin belønning.

Vi lokker hunden så lidt som muligt, og lader den i stedet tænke selv. Man bliver overrasket over HVOR hurtigt hunden finder ud af, hvad der kan betale sig.

Til træningen benytter vi en markør, som oftest er en klikker men kan også være et kort ord. Markøren fortæller hunden: Du har gjort det helt rigtige og nu får du en belønning. Når man har brugt sin markør, skal der ALTID komme en belønning til hunden.

At træne hund på den måde kræver at man er på, og at man klikker på det helt rigtige tidspunkt. En færdighed man bliver instrueret i hos os, men som man også skal øve sig i.

Når man starter på hold i DcH Silkeborg, vil man også modtage en teoribog om klikkertræning, som hedder ”Klikkertrening for din hund”, skrevet af Morten Egtved og Cecilie Køste.

Træningsmetoden giver hunden selvtillid og glæde ved hundetræningen og hundeføreren. Det giver en stærk samarbejdende relation mellem hund og fører, som er grundlaget for god træning.